Вести Македонија Ударни вести

РС Македонија првпат на самит на НАТО како полноправна членка

  Денеска во Брисел, претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев, ја предводи владината делегација составена од министерот за надворешни работи Бујар Османи и министерката за одбрана Радмила Шекеринска, на НАТО Самитот 2021. Ова е прв НАТО Самит на кој Северна Македонија учествува како полноправна членка и прв НАТО Самит со 30 членки. […]