Вести Изјави Македонија Ударни вести

Павиќевиќ: Срамно е да се наплаќаат свидетелства – да им се вратат парите на учениците

  Сојузот на средношколците бара да им се издадат свидетелствата на средношколците, додека четирите средни училишта кои им зедоа пари на учениците за свидетелства под итно да им ги вратат назад. Новиот лидер на Сојузот на средношколците, Лука Павиќевиќ денеска одржа прес-конференција пред Министерството за образование и наука во врска со проблемите околу издавањето свидетелства. […]