Вести Македонија Ударни вести

ОРИГИНАЛОТ ОД ОХРИДСКИОТ ДОГОВОР ПРЕДАДЕН ВО ДРЖАВНИОТ АРХИВ

Во Државниот архив денеска беше предаден оригиналот на Охридскиот договор од страна на вицепремиерот Артан Груби, кој на средбата со директорот, д-р Емил Крстески потпишаа записник за примопредавањето и дадоа изјави за медиумите. Охридскиот договор, потпишан пред 20 години од: Борис Трајковски, Љубчо Георгиевски, Арбен Џафери, Бранко Црвенковски, Имер Имери, Франсоа Леотар и Џемс Пердју, […]