Вести Македонија Ударни вести

Рекордни 229 милиони долари прилив во македонската економија од туристичкиот промет

  Туристичкиот промет покажа раст и во вториот квартал за 2023 година и изнесува 136 милиони долари во македонската економија, со раст од 28% споредбено со истиот период 2022 година. Двата квартали во 2023 се со раст од 24% споредбено со претходната година. Вкупно двата квартали за 2023 година имаат раст од 24% компарирано со […]

Вести Изјави Македонија Ударни вести

Јаневски: Домашната туристичка индустрија како Ел Дорадо, без инспектори и полиција

  Два во Скопје и еден или двајца во Охрид, толку лиценцирани инспектори за туризам има во земјава. Пазарот не е регулиран, голем е бројот на диви туристички водичи, а сивата економија тивко, но во континуитет се зголемува, вели директорот на Агенцијата за поддршка и промоција на туризмот (АППТ) Љупчо Јаневски.     Јаневски оценува […]

Вести Македонија Ударни вести

Средба Керим – Јаневски: ТУК и Агенцијата се лојални партнери за промоција на туризмот

  Претседателот на Туристичко-угостителска комора, Аркан Керим денеска оствари работна средба со директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот, Љупчо Јаневски на која се разговараше за можностите за унапредување на соработката меѓу двете институции со цел подобра промоција на нашата земја како одлична туристичка дестинација. На средбата присуствуваше и претседателот на Сојузот на стопански […]

Вести Изјави Македонија Статуси Ударни вести

Јаневски: Немаме мерни станици кои треба да покажат колку е загаден воздухот

  “Евидентно е дека произведената електрична енергија ја добиваме од Термо Електраната во Битола и ТЕЦ Неготино со загадување и јаглен од увоз, а мерните станици кои ги немаме треба да покажат колку е загаден воздухот во Македонија”, напиша директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот, Љупчо Јаневски на својот официјален ФБ профил. […]

Вести Изјави Македонија

Јаневски: Грижата за граѓаните од третата доба е еден од нашите приоритети

  Кандидатот за градоначалник на општина Ѓорче Петров од Движењето “Одлучно за промени” Љупчо Јаневски, носителот на листата Бојан Петровски и дел од кандидатите за советници, на повеќе средби во општината, разговaраа со повозрасните жители. На средбите се детектираа повеќе проблеми на нашите граѓани од третата доба. Грижата за нашите граѓани е приоритет, затоа во […]

Вести Интервју Македонија Текстови

Јаневски: Да го направиме Ѓорче место каде ќе сакаат луѓето да живеат, а не да заминуваат

    Интервју со Љупчо Јаневски, кандидат за градоначалник на Општина Ѓорче Петров од коалицијата на ДОМ и ЛДП, под слоганот “ОЛУЧНО ЗА ЃОРЧЕ”   ДЕНЕС: Во трката за Ѓорче влегувате со поддршка на коалицијата на ДОМ и ЛДП. Колку би ја застапувале политиката на зелените, а колку на либералите, што значи тоа во менџирање […]

Вести Интервју Македонија Текстови Ударни вести

Љупчо Јаневски, кандидат за градоначалник: Ѓорче Петров е западната порта на градот Скопје

  Од Директор на Агенција за промоција и поддршка на туризам, до кандидат за Градоначалник на општина Ѓорче Петров, Љупчо Јаневски, со слоганот “Одлучно за Ѓорче”, ќе влезе во трка за татко на Општина Ѓорче Петров. Како кандидат на коалицијата на ДОМ и ЛДП, Јаневски вели дека интелектуалниот капацитет на општината треба да истапи и […]

Вести Македонија Статуси Ударни вести

Љупчо Јаневски: Коцките се фрлени – резултатот сигурно ќе биде различен

  „Повторувајќи иста работа триесет години и како очекуваме да се добијат различни резултати?! Коцките се фрлени, а резултатот сигурно ќе биде различен“, напиша на својот ФБ профил директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот Љупчо Јаневски.     Сегашниот директор на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот Јаневски, ќе биде кандидат […]