Алтернатива Настани

Изложба „Сеќавања“ на Бурим Муфтиу во Чифте амам

  НУ Национална галерија ја најави изложбата под наслов „Сеќавања“ на уметникот Бурим Муфтиу. Изложбата ќе биде отворена на 11.ноември во 19 часот во објектот Чифте амам.     Изложбата со наслов „Сеќавања“ на авторот Бурим Муфтиу главно е во медиумот на фотографијата, инсталацијата и видеопроекцијата. Манекенот е главниот лик на овој концептуален проект. Претставен […]