Вести Македонија Ударни вести

Акција на МВР, УЈП и ДПИ: Затворени угостителски објекти, пропуштање лица без сертификат

  Денеска во заедничка координирана акција на Бирото за јавна безбедност – Оддел за криминалистичка полиција, СВР Скопје-Единица за интервентна полиција, инспектори за малолетничка деликвенција, Управата за јавни приходи и Државен пазарен инспекторат беше спроведена акциска контрола во повеќе угоститителски објекти (дискотеки и ноќни клубови) за кои имаше сознанија дека во нивното работење има нерегуларности, […]