Спорт Ударни вести

Свечено отворање на Зимските олимписки игри во Пекинг

  Денеска во Пекинг официјално почнуваат Зимските олимписки игри. Церемонијата на свеченото отворање ќе почне во 12:55 часот по средноевропско време на стадионот „Птичје гнездо“ на кој беше отворена и летната Олимпијада во 2008 година.     Оваа година учество ќе земат oколу 3.000 спортисти од 91 држава, кои ќе се натпреваруваат во 109 различни […]