Алтернатива Настани

Изложба на слики од Никола Мартиноски во Даут Пашин-амам

  Изложба на слики од Никола Мартиноски во Националната галерија Даут Пашин-амам     Никола Мартиноски (Крушево, 18.08.1903 – Скопје, 7.2.1973) Дипломирал на Училиштето за убави уметности во Букурешт, Романија во 1927 година, како најдобар студент на генерацијата. По студиите тој за кратко останал во Скопје, а потоа заминува за Париз. Во 1927-1928 престојува во […]