Вести Македонија

Санација на клупите во централното подрачје

  По налог на Град Скопје, ЈП Паркови и зеленило деновиве вршат санација на клупите во централното  градско подрачје. Екипите вршат фарбање и по потреба ги прицврстуваат клупите поставени во централното градско подрачје, како и на кејот на Вардар на горната и долната патека.     Исто така во текот на наредната недела на скалите […]

Вести Македонија Ударни вести

Обновени оштетените клупи во Градскиот парк

  Град Скопје и екипи на јавното претпријатие „Паркови и зеленило“  ги обновија оштетените  клупи  во првиот дел на  Градски парк околу езерцето. Дел од овие клупи пред неколку недели од непознати сторители беа оштетени, откорнати и фрлени во езерцето.     Град Скопје упатува апел до сите корисници на паркот да не фрлаат отпадоци […]