Вести Македонија Ударни вести

Главниот кризен штаб го одобри укинувањето на маските

  На петтата седница на Главниот координативен кризен штаб усвоени се повеќе заклучоци од одлуки и препораки на Комисијата за заразни болести.  Укинување на обврската за носење маски за време на физичката настава во средните училишта, укинувањето на забраната за екскурзии и настава во природа, укинување на обврската за носење на заштитни маски во затворен […]