Вести Македонија Ударни вести

МНР: Земјите членки во НАТО се одбележуваат со првите две букви од името на земјата

  Министерството за надворешни работи, информира дека појавените информации за промена во начинот на кој Република Северна Македонија се именува или обележува во НАТО, преставуваат тенденциозна шпекулација наменета за нарушување на угледот и на земјата и на Алијансата. Според правилата на НАТО, кои донесени далеку пред нашето членство, за протоколарни потреби земјите се означуваат со […]