Вести Македонија

Претседателот Пендаровски се сретна со математичкиот гениј Или Морина

  Претседателот Пендаровски денеска имаше средба со математичкиот гениј Или Морина.     “Или Морина е еден од оние надарени ученици кои импресионираат со своите постигнати резултати, изјави претседателот Пендаровски. Математичкиот генијалец од својата четврта година решава задачи и своето знаење го споделува јавно преку едукативни видеа на интернет. Му посакувам уште многу успеси во […]

Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Или Морина е 13 годишен математички гениј од Скопје

  Или Морина не е момче што времето го поминува надвор играјќи фудбал со врсниците. Тој има 13 години, живее во скопската населба Шуто Оризари и скоро секој момент го поминува решавајќи задачи по математика и физика. За разлика од своите врсници, благодарение на своето знаење следи настава за осмо одделение наместо за седмо. Се што знае […]