Вести Македонија

Изменет режим на линиите 4А, 5, 5А и 24, поради градежни зафати

  Од утре, среда (21.09.2022 год), поради градежни зафати и затворање на улицата „Митрополит Теодосиј Гологанов“, на потегот од кружниот тек до раскрсницата со булевар „Св.Климент Охридски“, линиите 4А, 5 и 5А, ќе сообраќаат по изменет режим од вообичаениот, информираат од ЈСП. Затворањето на улицата ќе се одвива фазно. Во првата фаза, ќе бидат затворени […]

Вести Македонија

Утре изменет режим на сообраќај: Ќе се одржи велосипедската трка „Куп на Град Скопје“

    Утре, 17 септември, во период од 17.30 часот до 20.30 часот, поради одржување на велосипедска трка „Куп на Град Скопје“, дел од централното градско подрачје ќе биде затворено за сообраќај, а возилата од јавниот превоз кои сообраќаат во тој реон ќе возат по изменети траси од вообичаените, информираат од ЈСП. Режим на движење […]

Вести Македонија

Автобусите низ централното градско подрачје ќе сообраќаат по изменет режим

  Денека од 11 часот, поради најавената блокада на улица „11 Октомври“ (пред Собрание на РСМ), возилата од јавниот превоз кои сообраќаат во тој реон ќе возат по изменет режим од вообичаениот, односно ќе бидат пренасочени по околните сообраќајници, информираат од ЈСП. По изменети траси ќе сообраќаат следниве линии:   Линии 3, 3А и 3Б […]