Алтернатива Настани

„Полска школа на колаж“ изложба на Жмијевски и Алтхамер во МСУ – Скопје

  Во четврток, на 14 јули, со почеток во 20.30 часот ќе биде отворена изложбата „Полска школа на колаж“ со дела од светски познатите уметници Артур Жмијевски и Павел Алтхамер.   Полскиот уметнички тандем Алтхамер и Жмијевски, изминативе две недели беа ексклузивни гости на Музејот на современата уметност – Скопје, каде во една од салите […]