Вести Македонија

Заедно за поубаво Пехчево: Заедничка акција за чистење на речното корито на реката Писа

  Успешно заврши заедничката акција за чистење на речното корито на реката Писа во општина Пехчево во рамки на Програмата на УСАИД за развој на заедницата, имплементирана од Мрежата за рурален развој на Северна Македонија, во соработка со Локалната акциска група (ЛАГ) Малеш-Пијанец.     Благодарејќи на сплотеноста на заедницата и граѓанскиот активизам, повеќе локални […]