Вести Колумна Македонија Текстови Ударни вести

Сеќавања: Катастрофален земјотрес во Скопје – Георги Ајановски

  26 јули, 1963 година, катастрофален земјотрес во Скопје. Сеќавања, дел од книгата “Новинарски хронопис”, од Георги Ајановски   -Тоа се случи во зората на 26 јули 1963 година. Се враќавме од годишен одмор во Охрид и патем останавме да преноќиме во селото Болно, Преспа, во куќата на народниот херој Мите Богоевски. Утрото, со неговиот […]