Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Потпишан Општиот колективен договор за вработените во јавен сектор

  Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска и претседателот на Сојузот на синдикати на Македонија, Слободан Трендафилов официјално…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Дијалогот за пораст на платите во јавниот сектор продолжува

  Економско-социјалниот совет (ЕСС) денес продолжи со Eдинаесетата седница со која претседаваше Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска.…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Бројот на вработените во јавниот сектор изнесува 129.374 лица

  Министерот за информатичко општество и администрација, Азир Алиу денеска го презентираше годишниот извештај за вработените во јавниот сектор за…

Read More