Вести Музика и Филм Свет Ударни вести

Почина композиторот Корнелие Ковач

  Корнелие Ковач, најпознатиот српски композитор почина денеска на 81-годишна возраст во Белград. Корнелие Ковач беше српски композитор, пијанист, аранжер. Роден е во Ниш во 1942 година, а Ковач ја составил својата прва композиција „Пусти тротоари“ веќе на четиринаесетгодишна возраст, во 1956 година. Откако беше во многу босански оркестри, тој се приклучи на најпопуларниот рок […]