Вести Македонија Ударни вести

Владата го разреши раководството на фабриката Колска

  Владата на денешната, 90-та седница, ги разреши управителот и членовите на Надзорниот одбор на фабриката за шински возила „Велес“, ДООЕЛ – Велес (во јавноста позната под називот Колска). На седницата е констатирано дека раководството на фабриката покажало негативни финансиски резултати во работењето и покрај тоа што на овој субјект е доделена финансиска поддршка од […]