Вести Свет Став Ударни вести

Европа мора да ја избегне трката во субвенции – Клеменс Фуест

  Прекуграничниот енергетски пазар на Европа мора и понатаму да остане отворен, а Европската Унија треба да ја искористи својата пазарна моќ кога ќе набавува гас од трети земји. Меѓутоа, ако не постојат координирани национални стратегии за управување со кризи, реакцијата на регионот кон енергетската криза набрзо може да стане самоуништувачка. Енергетската криза, а особено […]