Алтернатива Настани

На плоштад Македонија ќе се следи затемнувањето на сонцето

  Денеска од Македонија ќе може да проследиме делумно затемнување на Сонцето – настан кој ретко се случува, а уште поретко може да се набљудува од кај нас, објавија на фб од Скопското астрономско друштво. За Скопје, настанот ќе почне во 11:27 по локално време, кога Месечината ќе почне да го „нагризува“ Сонцето. Максимумот од […]