Вести Македонија Ударни вести

Викендов почнува зимското сметање на времето

  Ноќта помеѓу 28 и 29 октомври почнувa зимското сметање на времето, што значи дека во три часот по полноќ стрелките на часовникот ќе се поместат еден час наназад. Зимското сметање на времето почнува секој последен викенд во октомври и трае до последниот викенд во март следната година, кога повторно настапува летното сметање на времето.

Вести Македонија Ударни вести

Ноќеска започнува зимското сметање на времето

  Зимското сметање на времето започнува вечерва кога во 03:00 часот стрелките ќе се вратат еден час назад до 02:00 часот. Зимското сметање на времето почнува секој последен викенд во октомври и трае до последниот викенд во март следната година, кога повторно настапува летното сметање на времето. И покрај најавите дека поради заштеда на струја […]