Вести Изјави Македонија

ШИЛЕГОВ: ПРОГРАМАТА ЗА РАБОТА НА „ЛАЈКА“ Е ВО ИНТЕРЕС И НА ЖИВОТНИТЕ И НА ЖИТЕЛИТЕ НА СКОПЈЕ

На вчерашната јавна дебата за Програмата за работа на ЈП „Лајка“ во салата на Советот на Град Скопје присуствуваа голем број активисти од здруженијата за згрижување на улични животни, стручни лица од областа на ветеринарната медицина и претставници на Град Скопје и ЈП „Лајка“. За концептот и целите на работата на ова јавно претпријатие и […]

Алтернатива Настани

Скопска зоолошка добива детски „Авантура парк“

На пролет, Зоолошка градина Скопје ќе биде збогатена со уште една содржина која ќе ги анимира најмладите посетители.За првпат кај нас ќе се изгради детски „Авантура парк“ со адреналински и рекреативни содржини за деца.     Сакаме Скопје да го има овој парк. Многу европски и светски метрополи имаат авантуристички паркови во природа.Тоа е парк […]

Вести Изјави Македонија

ДРВОРЕДОТ НА УЛИЦАТА МАКСИМ ГОРКИ ОБНОВЕН СО 18 JАПОНСКИ ЦРЕШИ

Во рамките на есенската сезона на садење денеска на улица ,,Максим Горки” беше засаден дрворед од 18 висококвалитетни повеќегодишни садници од видот јапонски цреши ( како донација од вработените во локалната канцеларија на Европската банка за обнова и развој во Република Северна Македонија.) – Во името на Град Скопје сакам да упатам благодарност до вработените […]