Вести Изјави Македонија Ударни вести

Черних: Двата најсилни земјотреси беа проследени со афтершокова серија

  Утринава во еден од сеизмички најактивните региони на Источниот Медитеран, со активноста на Источно-Анадолскиот расед, започна серија на тектонски земјотреси која што сеуште траат, изјави д-р Драгана Черних, раководител на  Сеизмолошката опсерваторија при Природно – математичкиот факултет во Скопје.         Двата најсилни, во 4 часот и 17 минути и во 13 […]