Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Усвоени итни мерки за сајбер заштита на институциите на јавниот сектор

  На денешната седница на Владата, на предлог на заменик-претседателката на Владата задолжена за политики за добро владеење, Славица Грковска, се усвоија сет мерки за подобрување на безбедноста на информациските системи во институциите кои ќе се имплементираат во најкраток рок во секоја институција во јавниот сектор.     Овие мерки следуваат по серијата активности за […]