Вести Македонија

Соработката меѓу Општина Гостивар и Општина Витина ги дава првите плодови

  Градоначалникот на општина Гостивар, Арбен Таравари го пречека градоначалникот на општина Витина, Сокол Халити. На средбата се разговараше за прифаќањето на концепт нотата за заедничка апликација во ИПА фондовите за прекугранична соработка, како и за втората фаза од аплицирањето со заеднички проекти кои ќе донесат придобивки за граѓаните на двете општини. Во рамките на […]