Вести Македонија Ударни вести

Клубот „Ванчо Михајлов“ избришан од Централниот регистар

  Културниот центар „Ванчо Михајлов“ од  Битола е избришан од Централниот регистар, откако министерот за правда Кренар Лога го потпиша решението со кое се одби барањето бугарското здружение да го користи името на оваа контроверзна личност.  Со законот се забранува основање на организации што во нивното име, програма, цели и дејности поттикнува и повикува на воена […]