Вести Македонија

Општините Чаир и Сарај денеска се збратимија со општината Л-Исла од Малта

  Градоначалникот на општина Чаир, Висар Ганиу и градоначалникот на општина Сарај, Блерим Беџети, оценија дека е чест што го потпишуваат договорот за збратимување со г. Клајв Пулис, градоначалникот на општината Л-Исла од Малта, општина со европски вредности и традиција, вредности кои според двајцата градоначалници значително ќе ни послужат во нашето патување кон Европската Унија. […]

Вести Македонија Ударни вести

Потпишан протокол за збратимување помеѓу Скопје и Измир

  Денес со делегација од Град Скопје сме во службена посета на градот Измир, Република Турција, каде одржавме работна средба со Градоначалникот Мустафа Тунч Сојер и потпишавме протокол за збратимување помеѓу Скопје и Измир.     Со градоначалникот на Измир, со кој денеска потпишавме протокол за збратимување, истакнавме подготвеност за зајакнување на меѓусебните пријателски релации […]