Вести Изјави Македонија Ударни вести

Шиковска: Секој еден граѓанин е важен!

  Интерпартиската парламентарна група за поддршка на правата на Ромите, нивна инклузија и интеграција во РС Македонија и Комитетот за односи меѓу заедниците, денеска, одржаа работна средба со претставниците на Коалицијата на граѓански организации-Форум на помалкубројни заедници во Републиката. На работната средба зедоа учество Љатифе Шиковска, претседателката на ИППГ за поддршка на правата на Ромите, […]

Вести Македонија

ИППГ за унапредување на правата на ЛГБТИ лицата со поддршка на трансродовите луѓе

  По повод одбележувањето на 31 Март-Меѓународниот ден за видливост на трансродовите лица, Интерпартиската парламентарна група за унапредување на правата на ЛГБТИ лицата, изразува силна поддршка на трансродовите лица, за заштита и унапредување на нивните права. ИППГ за правата на ЛГБТИ лицата ќе продолжи со активности со цел спречување и заштита од дискриминација, насилство и […]