Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Итна седница на Град Скопје: Да му помогнеме на младиот Леонид Индов!

  Скопје е град на солидарноста, Скопје е град на хуманоста, скопјани знаат што значи помошта кога ти е најпотребна,…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Црвен крст со акција за помош на настраданото население во Либија

  Катастрoфалните поплави во источна Либија предизвикани од поројните дождови од ураганот „Даниел“, кои се случија на 10 септември 2023…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Помош на настраданото население погодено од катастрофалниот земјотрес во Мароко

  Земјотресот со јачина од 6,8 степени според Рихтеровата скала кој го погоди Мароко на 8 септември, предизивика големи разурнувања…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

РС Македонија испраќа 100 припадници на Армијата во хуманитарна операција во Словенија

  Владата на 177 седница донесе одлука за испраќање на припадници на Армијата на РС Македонија за учество во хуманитарна…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Помош на настраданото население погодено од катастрофалните поплави во Словенија

    Катастрофалните поплави предизвикани од силното невреме, кое во изминатите денови ја погоди Словенија, на жал предизвика големи материјални…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

МОН ќе помогне на турските студенти со бесплатно сместување и исхрана во студентските домови

  Министерството за образование и наука и Владата ќе им помогнат на студентите од погодените подрачја од земјотресите во Турција…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Општина Гостивар дели финансиски средства за погодените од земјотресот во Турција

  Со едноминутно молчење во почит на жртвите, Советот на општина Гостивар ја започна седницата на која на предлог на…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Вести, Македонија, Настани, Ударни вести

Црвен крст: Собрани се 38.555.035 денари за настраданите во Турција и Сирија

  Заклучно со 23 февруари, преку телефонските линии и од Фондот на солидарност на Црвен крст на РСМ се уплатени…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Црвениот крст ја испрати првата хуманитарна помош за Турција и Сирија

  Хуманитарната помош од страна на Црвениот крст на Северна Македонија денеска тргнува кон регионите погодени од земјотресите што минатиот…

Повеќе