Вести Македонија Ударни вести

Маричиќ-Росвал: Политичкиот момент за проширување на ЕУ постои

  Бојан Маричиќ денеска оствари билатерална средба со шведската министерка за ЕУ и Нордиска соработка, Јесика Росвал на која разговараа за евроинтегративниот процес, стратешките цели на двете држави и билатералната развојна помош што Кралството Шведска ја дава на Северна Македонија. Вицепремиерот Маричиќ на средбата посочи дека оваа посета на Росвал, за време на шведското претседавање […]