Вести Македонија

Петровска-Панагиотопулос: Сојузничка одбранбена соработка за сигурни граѓани и безбеден регион

  Министерката за одбрана Славјанка Петровска која престојува во дводневна работна посета на сојузничка Грција, во Атина се сретна со нејзиниот грчки колега, министерот за национална одбрана Николаос Панагиотопулос. На средбата министрите Петровска и Панагиотопулосизразија задоволство од интензитетот на одбранбената соработка помеѓу Северна Македонија и Грција која во последните три години бележи силна нагорна линија, а […]