Алтернатива Вести Настани

Одбележување на 70 години од Историски музеј на Македонија

  Годинава сео одбележува 70-годишниот јубилеј од отпочнувањето на дејноста на Историскиот музеј на Македонија.   Овој значаен датум за историската музејска дејност ќе биде одбележан со поставувањето на изложбата „70 Години Историски музеј на Македонија“, во Музеј на Република Северна Македонија.   Со оваа изложба, музејот се приклучува кон одбележувањето на Меѓународнот ден на […]