Вести Македонија Ударни вести

Соработка на Сеизмолошката опсерваторија со Институтот за геофизика на Универзитетот во Бохум

  Во рамките на проектот „Adria Array“ за истражување на геодинамиката на Јадранската тектонска микро плоча, во Институтот за геофизика од Универзитеот во Бохум, Германија, престојуваат раководителката на Сеизмолошката опсерваторија при ПМФ во Скопје, д-р Драгана Чених, заедно со д-р Јасмина Најдовска и д-р Катерина Дрогрешка.           Тие досега остварија повеќе […]