Вести Македонија

Трчаме за лицата со ретки болести на Охрид трчаТ за кои не постои терапија во светот

На 30 август, во недела, на Охрид ТрчаТ повторно трчаме на нов настан но со стара цел! И оваа година ќе трчаме за лицата со ретки болести за кои не постои терапија во светот. Од 8000 ретки болести во светот, само за 5% постои некаква терапија која ќе им го подобри квалитетот на живот. Додека […]