Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Град Скопје со финансиска поддршка на програмата за деца и младинци со попреченост

  Град Скопје и Здружението на асистивна технологија „Отворете ги прозорците“ го потпишаа договорот за финансиска поддршка на програмата за…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Потпишан Договор за ремонт на хеликоптери помеѓу РС Македонија и Чешка

  Денеска во Министерството за одбрана, министерката Славјанка Петровска и амбасадорот на Чешката Република во РС Македонија, Јарослав Лудва потпишаa…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Нуредини, Кумбаро и Алиу го потпишаа договорот за најголемиот прекуграничен парк во Европа

  Националниот Парк Маврово и Националниот Парк Шар Планина во Северна Македонија, Паркот на природата Кораб-Коритник во Албанија и Националниот…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Потпишан договор за поевтини роаминг услуги за земјите од Западен Балкан со земјите од ЕУ

  Премиерот Димитар Ковачевски денеска во рамките на Самитот Западен Балкан – Европска Унија во Тирана заедно со лидерите од…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Град Скопје го раскина договорот со “Слобода Превоз”

  Договорот со здружението на приватни превозници „Слобода Превоз“ денес е раскинат поради неисполнување на обврските кои произлегуваат од договорот,…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

ЈСП го раскина договорот за превоз со „МАКЕКСПРЕС“

  Јавното Сообраќајно Претпријатие – ЈСП Скопје, денес го раскина договорот со приватниот превозник „МАКЕКСПРЕС“, а линиите на кои сообраќаа…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Став, Ударни вести

ЗНМ ја поздравува одлуката на Елемент ПР за прекинување на договорот со град Скопје

    Здружението на новинарите на Македонија ја поздравува одлуката на агенцијата Елемент ПР за спогодбено прекинување на договорот со…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Препораки за заедничко одбележување на историски личности со Бугарија

  Препораки на Заедничката мултидисциплинарна експертска комисија за историски и образовни прашања усвоени од страна на Заедничката меѓувладина комисија формирана…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Владата и СОНК постигнаа согласност, од среда продолжува наставата и работата на градинките

  Владата и СОНК постигнаа согласност за зголемување на платите во основното и средното образование и во детската заштита.  Договорот…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Став, Ударни вести

Сојузот на средношколци бара брзо склучување на договор меѓу Владата и СОНК

  Сојузот на средношколци повикувата што поскоро да продолжи образовниот процес, со цел средношколците, особено матурантите да не ги пропупштат…

Повеќе