Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Потпишан договорот за набавка на нови осум транспортни хеликоптери

  Денеска во министерството за одбрана, министерката Славјанка Петровска заедно со потпретседателот на компанијата Leonardo S.p.A., Чезаре Кача го потпишаа…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Потпишан е Договор за нов ургентен интернистички центар

  Министерот за здравство д-р Фатмир Меџити, денеска заедно со главниот финансов директор и член на Управниот одбор на Комерцијална…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Потпишани договори со 44 општини за реализација на 66 проекти на локално ниво

    Денес беа потпишани договорите за реализација на конкретните проекти, помеѓу соодветните министерства и институции и општините, обезбедени како поддршка…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Потпишан договор за набавка на делови за воздухоплови од Чешка

  Министерката за одбрана Славјанка Петровска и чешкиот амбасадор Јарослав Лудва денеска во Министерството ја потпишаа Рамковната спогодба со која…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Денес се потпишува Договорот за реконструкција и адаптација на просторот за НУ Џез оркестар

  Денес, на 13 ноември во 11:30 часот, во фоајето на Националната опера и балет да присуствувате на потпишувањето на…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Лидерите на Западен Балкан го потпишаа Договорот за признавање на професионалните квалификации на

  Лидерите на земјите од Западен Балкан во Тирана, на Самитот во рамките на Берлинскиот процес, потпишаа Договор за меѓусебно…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Бесими: Постигнат договор со синдикатите за системско решение за раст на платите

  Работната група по интензивни средби и разговори во Министерството за финансии го дефинираше моделот за раст на платите на…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Потпишан Договорот за партнерство во програмата „Дигитална Европа (2021-2027)“ со ЕУ

  Во Брисел беше потпишан Договорот за партнерство меѓу Северна Македонија и Европската Унија во програмата „Дигитална Европа (2021-2027)“. Договорот…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

РС Македонија влезе во Програмата за единствен пазар на ЕУ

  Министерот за економија Крешник Бектеши и Генералниот директор на Директорат за внатрешен пазар, индустрија, претприемништво и мали и средни…

Повеќе