Здравје Магазин

Костените се богати со лековити својства и со енергетска вредност

Kостените се со бројни лековити својства, а поради големата енергетска вредност, тие посебно им се препорачуваат на спортисти и деца. Помагаат кај бубрежни и дигестивни тегоби, а чајот од костени делува врз ублажување на симптомите на астма и бронхитис. Нутритивна вредност  По нутритивниот состав, костените се слични на интегралниот ориз, а се одличен извор на елементи […]