Интервју Текстови Топ теми Ударни вести

ИНТЕРВЈУ: ОЛИВЕР СПАСОВСКИ – МИНИСТЕР ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

ДЕНЕС: Уште не се поминати 100-те дена од вашето министерување во МВР, но може да се забележи големата транспарентност на министерството во извршувањето на досегашните акции со изјави, приемот и соработката со медиумите. До сега имате прифатено повеќе интервјуа и не ги селектирате медиумите, што за разлика од досегашната соработка со ова министерство беше една […]

Вести Македонија

Попоски на министерски состанок во Братислава

Заменик-претседателот на Владата и министер за надворешни работи на Република Македонија, Никола Попоски, од денеска е во дводневна посета на Братислава, каде ќе учествува на неформалниот состанок на министри за надворешни работи на земјите-членки на Европската унија и земјите-кандидати за членство во ЕУ: Македонија, Албанија, Црна Гора, Србија и Турција. Учеството на Попоски на состанокот […]