Статуси

ФБ СТАТУС: ГОРАН ВАСИЛЕВСКИ

“За правење ајвар пред зграда, со два нарамоци дрва и двајстина суви прачки, следува инспекција и репнување со 50 € казна. ок. За коледарско тулумарење пред истите тие згради, со музики, алкохол и вивнати клади од по три-четири кубици огревни дрва, плус нешто палети и гуми, следува известување од телевизиски екипи со вклучувања во живо, […]

Статуси

ФБ СТАТУС: ПРИМЕН Е СИГНАЛ ЗА СПАСУВАЊЕ – Јове КЕКЕНОВСКИ

ПРИМЕН Е СИГНАЛ ЗА СПАСУВАЊЕ (…—… SOS ). Бродот наречен ,,ФОНД за ПИОМ” како ТИТАНИК После 10 годишно пловење, ремонтираниот” брод со име ,,ФОНД за ПИОМ“ е надвор од предвидените пловни патеки и процедури како и од предвидените мегународни стандарни за ова патешествие. Тој е управуван од лоша посада и многу е извесно дека поради […]

Статуси

ФБ СТАТУС: ЈАСМИНКА АНГЕЛОВА

Многумина се мајтапат на социјалните мрежи за рекордните 12.000 евра што за шест месеци поранешната пратеничка Силвана Бонева ги зела од Државната изборна комисија (ДИК), затоа што од декември минатата година е член на ова тело. Според информацијата што ДИК ја испратил до „Утрински весник“ Комисијата од 18 декември 2015 година заклучно со 30 јуни […]

Статуси

ФБ СТАТУС: ЈОВЕ КЕКЕНОВСКИ

    ПАТРИОТИ И ПРЕДАВНИЦИ Тие што ја крадеа и опустошија државата, тие што ја користеа партијата како параван за лично богатење, тие што се пазареа и го продаваа името на државата, тие што газеа по живи ,,лешеви” сами си се нарекуваа патриоти. Јас и сите оние кои се боревме и се бориме против ваквите […]

Статуси

ФБ СТАТУС: СОЊА АЈАНОВСКА ДЕЛОВСКА

Чудна оваа наша земја, за неа важат чудни закони..Се раѓаат бебиња со дипломи, умираат старци во пелени..Младите пред време стареат, старите доцна се подмладуваат..Мртвите работи се мерат со злато, животот го коцкаат за џабе.По улици шетаат стоки, по тротоари возат духови..Денот го живеат ко година, годините умираат пред прагот..Љубовта ја даваат по смртта, презирот на […]

Статуси

ФБ СТАТУС: МИРЈАНА ГЛИГОРОВА

-“Ората некогаш се играле со опинци, чекорот на девојките бил лесен и сето тоа изгледало многу убаво. Денес по свадбиве ора се играат не само со штикли, туку по правило со оние највисоките, на кои е тешко дури и да се стои, па ората особено ,,Пајдушкото“ или ,,Елено моме“изгледаат малку комично. Не мора опинци да […]

Статуси

ФБ СТАТУС: ПАВЛЕ БОГОЕВСКИ

Дали Никола Груевски е готов? Минатата недела пристигнаа првите два Обвинителни предлози од СЈО. Првото за уништување на документација поврзана со прислушкувањето, а второто за шамарите во Општина Центар. Многумина реагираа дека ова се „ситни дела“ за кои ќе одговараат само „ситните риби“. Пропагандистите, мегафоните и „кликачите“ на ВМРО-ДПМНЕ го поставија и прашањето зошто Катица […]

Статуси

ФБ СТАТУС: СИНОЛИЧКА ТРПКОВА

Пишував јас колумни и кога бев студент, во Студентски збор, чиј уредник беше Горан Михајловски. Пишував кога бев во екот на славата. Се шегував на сметка на мојата голотија и популарност, кога многумина од вас мочаа во гаќи, и ги критикував театарските критичари, (бев на репертоари и во двата театри) по име и презиме, онака […]

Статуси

ФБ СТАТУС: ДРАГАН ТАНЕВСКИ

“Од свртување поглед си патиме… Да, свртуваме поглед пред неправдите, пред несреќите, пред беспомошните. Свртуваме поглед ко да ни е шинат вратот. Свртуваме поглед ко на другата страна да има нешто поважно. Шарен излог? Дааа. Попуст можеби? Дааа, ехеее сега се е на попуст. И човекот исто е на попуст, мхм. Плати еден – вториот […]

Статуси

ФБ СТАТУС: ВЛАДИМИР РИСТЕВСКИ

“На 25 годишнината од независноста се чувствувам како да сме го допреле дното, па нека биде ова повод и мотив за вистинските и способните луѓе кои несебично ја сакаат оваа држава да најдат начин да станат нови лидери и да застанат на чело на нова Македонија која ќе оди напред, не Македонија која е маалски […]