Вести Македонија Ударни вести

Лукаревска: Да ја потврдиме победата и заедно да градиме иднина без кочници и блокади

  Пред четири години  го направивте вистинскиот избор уште во првиот круг, на 17 октомври, во недела, ќе ја потврдиме  победата на Социјалдемократскиот сојуз и коалицијата, на Најдоброто, за развој на Кратово со млади сили, со кандидатот за градоначалник Влатко Бојковски, со советничката листа предводена од Радослава Костадинова, рече заменик претседателката на Социјалдемократскиот сојуз Сања […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Казни за 179 работодавачи кои добиле над 85 илјади евра за исплата на плати, а не исплатиле 338 работници

  Директорката на Управата за јавни приходи Сања Лукаревска ја информираше јавноста за искористеноста на мерката финансиска поддршка за исплата на плати за месец октомври 2020 година. За месец октомври 2020 поднесени се 13,819 барања БФП-ИП/2, на 12,598 работодавачи е исплатено вкупно 961,613,984  денари, за вкупно 61,556 вработени.  Вкупно 179 работодавачи кои примиле финансиска поддршка […]