Вести Македонија Ударни вести

Раззеленување на Скопје со 15.000 садници

  Град Скопје и ЈП „Паркови и зеленило“ во есенското раззеленување на Скопје и уредување нови зелени површини, засадија над 15.000 висококвалитени садници на повеќе локации во сите скопски општини. Град Скопје согласно со новите стандарди на квалитет продолжи со подигнување нови дрвореди со квалитетни дрвја со просечна висина од околу 5,5 метри коишто веднаш […]