Алтернатива Настани

Чифте Амам: Изложба – “Иван Велков, 90 години од раѓањето”

  Во НУ Национална галерија – Чифте Амам, на 4.март, ќе биде отворена Јубилејната изложба „Иван Велков, 90 години од раѓањето“.   На изложбата ќе бидат претставени 90 дела од сите творечки фази на Иван Велков, а истите се дел од колекциите на Националната галерија, Музејот на современата уметност, Скопје, Завод за заштита на спомениците […]