Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Изјавата на Закаријаш е целосно спротивна на португалскиот предлог за изнаоѓање решение

  Изјавата на државната секретарка за европски прашања на Португалија, Ана Паула Закаријаш во однос на македонскиот јазик, доколку е прецизно пренесена, и по суштина и по методологија е целосно спротивна на португалскиот предлог за изнаоѓање решение, велат од Владата за МИА. Од Владата истаккнуаа дека ваквите изјави никако не помагаат во процесот на градење […]