Uncategorized

Расчистена компјутерска измама – кривична пријава 4 лица од Велика Британија

  Одделението за внатрешни работи Радовиш до Основното јавно обвинителство Струмица, поднесе една кривична пријава  за четворица државјани на Велика Британија, кои во периодот од август до декември 2020 година извршиле кривично дело „Компјутерска измама“ по член 251-б став 3 од Кривичниот закон. Осомничените во повеке наврати извршиле неовластен упад во електронската комуникација помеѓу правен […]