Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Град Скопје одбележува 80 години од основањето на Првиот скопски партизански одред

  Со положување цвеќe пред Споменикот на Првиот скопски партизански одред во Карпош 3, каде ќе настапат Академскиот хор „Мирче Ацев“ и Академскиот хор „Оро“ од Ниш, со кино-проекција на филмот „Ослободувањето на Скопје“, во режија на Раде и Данило Шербеџија, Град Скопје денеска ќе ја одбележи 80-годишнината од основањето на Првиот скопски партизански одред […]