Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Изложба на Државниот архив на фестивалот “БРАЌА МАНАКИ”

  Државниот архив и одделението-Битола, во соработка со Интернационалниот фестивал на филмска Камера “Браќа Манаки”, организираат изложба, што ќе биде дел од официјалната програма на 42-то издание на овој фестивал. Изложбата насловена Mementos/Спомени, ќе биде поставена во НУ Завод и во Музејот на Битола, од 17 до 24 септември 2021 година, во согласнот со утврдените […]