Вести Македонија Топ теми Ударни вести

ДИК почнува со дистрибуција на доверливиот избирачки материјал до ОИК

  Државната изборна комисија (ДИК) денеска од печатницата „Киро Дандаро“ во Битола ќе започне со дистрибуција и доставување на доверливиот избирачки материјал до 80-те општински изборни комисии и Општинската изборна комисија на Град Скопје за локалните избори што ќе се одржат во недела. Во доверливиот избирачки материјал спаѓаат гласачките ливчиња и посебните изводи од избирачките […]