Алтернатива Настани

Ученици од Општина Карпош на 15. ликовна колонија „Св. Пантелејмон“

  Во организација на Детскиот ликовен центар, со поддршка на општина Карпош, се одржа јубилејната 15. ликовна колонија „Св. Пантелејмон“. Досега, оваа културна манифестација беше од меѓународен карактер, бидејќи во неа учествуваа и ученици од општините кои се збратимени со локалната самоуправа од Карпош. Годинава, заради ситуацијата со пандемијата (ковид-19), на ликовната колонија учествуваа само […]

Алтернатива Настани

Одржани 44-ти Плавски литературни средби и 19-та ликовна колонија во Црна Гора

  Од 20-ти до 24-ти октомври во Плав, Црна Гора, се одржаа 44-та по ред традиционална манифестација “Плавски книжевни средби” и 19-та ликовна колонија. Историјата на овој регион, испреплетена со различни влијанија на народите и културите, ги даде некои од најплодните творци не само во Црна Гора туку и на Западен Балкан.     На […]