Вести Македонија Ударни вести

МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК ВО МЕДИУМСКИТЕ УСЛУГИ

  Во време кога политичките напирања се во однос на македонскиот јазик, дали е признаен или не или пак дали е заштитен или не, како и усвоениот нов предлог – Закон за употреба на македонскиот јазик од страна на Владата и проследен до Собранието, Институтот за развој на електронските комуникации – ИНРЕКОМ, спроведе анализа на […]

Вести Македонија Став Ударни вести

ИНРЕКОМ сублимат на извештајот од ЕК за напредокот на Македонија

  Институтот за развој на електронски комуникации четврта година по ред, објавува краток осврт за Поглавјето 10, како и за деловите што се однесуваат на медиумите, информатичкото општество и дигиталната трансформација, во однос на Извештајот од Европската комисија за напредокот на Македонија за почетокот на преговори за членство во Европската Унија. Европската комисија смета дека […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

ЕК за напредокот на медиумите и информатичкото општество

  Институтот за развој на електронски комуникации трета година по ред, објавува краток осврт за Поглавјето 10, како и за деловите што се однесуваат на медиумските слободи, сајбер безбедноста и работењето на регулаторните тела од областа на медиумите и електронските комуникации, во однос на Извештајот од Европската комисија за напредокот на Македонија за почетокот на […]